Tips voor fotoshoots en shows

De belangrijkste tips voor fotoshoots & shows zijn hier beschreven, zodat jij zo goed mogelijk voorbereid naar de shoot kan gaan. Een goed voorbereid model heeft altijd een streepje voor en zal eerder terug gevraagd worden door de opdrachtgever.

Verzorging

Zorg dat je schoon en verzorgd aankomt op je job. Scheer je oksels, benen en bikinilijn. Ga niet waxen of harsen op de dag voor je shoot of show om huidirritatie te voorkomen. Was je haar en check of je handen en voeten schoon en verzorgd zijn. Geen nagellak! (nee, ook niet op je tenen…)

Make-up

Kom ALTIJD met een schoon make-uploos gezicht naar je shoot of show. Neem wel altijd zelf je eigen basis make-up mee voor de zekerheid. Vergeet niet een lekker hydraterend dagcremetje op te doen.
Neem rietjes mee in jouw tas, mocht je dorst hebben en de visagist net je lipstick op hebben gedaan. Gebruik dan een rietje om jouw lipstick flawless te laten zitten.

Strakke kleding

Knellende kleding is een absolute No Go! Te strakke sokken, bh en broek laten strepen achter op de huid. Het is voor de fotograaf ook erg vervelend om dit te moeten fotoshoppen. Liever voorkomen dan genezen. En een goed voorbereid model heeft hier alleen maar profijt van!

Zon(nebank)

Een dag voor je shoot of show zonnen, maar de zonnebank of een zelfbruiner gebruiken is absoluut géén goed idee! Neem het risico niet om met een rode of oranje huid aan te komen bij jouw opdracht. En zichtbare strepen van het zonnen zien er echt niet mooi uit op de foto.

Buitenshoot

Een shoot buiten met een lekker weertje is heerlijk, maar dit zijn niet één van de makkelijkste shoots. Indien je een fotosessie hebt op locatie waar de zon fel schijnt en je krijgt je ogen moeilijk open, kijk dan 5 tellen in de zon met je ogen dicht en doe ze daarna open naar de camera. Je zal zien dat je minder knijpt met je ogen. Om de huid extra te beschermen is een fles zonnebrandcrème in jouw tas geen overbodige luxe.

Hakken

Neem extra zooltjes mee voor te grote hakken. Helpt dit niet doe dan wat wc papier of watten in de punten van je hakken. Heb je veel shows gelopen en doen je voeten ontzettend veel pijn ? Tape dan je middelste twee tenen aan elkaar vast. Dit vermindert de pijn.

 

Terug naar overzicht

Soorten hostessen

Sommige modellen worden hostessen genoemd, omdat zij vriendelijke en spontane modellen zijn. Zij bieden ons ondersteuning aan bij alle aspecten van evenementen of stan Lees artikel

Malou

Bij aankomst op de locatie werd ik al snel vriendelijk ontvangen door de eigenaar van de fotostudio. Nadat iedereen gearriveerd was begon het team met een interessante en leerzame briefing. Lees artikel

Tips om een beter model te worden

Voor vele meisjes is het een nummer 1 droom om een model te worden. Bij vele verschillende modellenbureaus heb je een keuze uit talloze modellen. Je mo Lees artikel

Nina

Dankjewel was een leuke lessss. Ik ga toch maar weer makeup dragen door jullie make-up workshop. - Nina

Lees artikel

Hoe word ik model?

Hoor je vaker van anderen dat je model moet worden of denk je er zelf regelmatig aan, maar weet je niet waar je moet starten? Wij hebben een aantal tips voor je!

Lees artikel

Handige modellen tips

Modellen staan bekend om hun schoonheidstrucjes, mooie lichamen en noem maar op. Wil jij meer weten over hoe je goed voorbereid kunt zijn en hoe je het beste prest Lees artikel